Az aktív oxigén hatásmechanizmusa

Hatásmechanizmus az egészségügyi betétben

A betét kötött hidrogén peroxidot (H2O2) tartalmaz, amelyből nedvesség hatására aktív oxigén szabadgyökök szabadulnak fel. Az aktív gyökök gyors kémiai reakció folyamán vízzé és oxigénné bomlanak.

A hidrogén-peroxidot fertőtlenítőszerként az orvostudomány sok évtizede alkalmazza, és a mai napig használatos, hiszen nem csak kiváló antimikrobiális szer, de a mai kor környezetvédelmi követelményeinek is kiválóan eleget tesz, hiszen ártalmatlan maradvány anyagokra (víz és oxigén) bomlik.

A hidrogén-peroxid bomlása során felszabaduló aktív oxigén gátolja azokat a bakteriális folyamatokat (a betétbe került vér és egyéb biológiai anyagok bomlását), amelyek kellemetlen szagok kibocsátásával párosulhatnak. Mivel az oxidációkor teljesen tiszta, „környezetbarát” anyagok (víz és oxigén) keletkeznek, használata semmilyen külön szennyeződést vagy káros mellékterméket nem okoz. Az aktív oxigén felszabadulását a betét benedvesítése segíti elő, amely a szokványos használat esetén (izzadság, testnedvek, menstruációs vérzés) következik be.

Ezért a betétet fontos száraz helyen tárolni. A betétek tárolásánál nem szükséges a magasabb hőmérsékletet elkerülni, mint a másik aktív betét, a CARIN ProBiotic tárolásakor.

A  Carin Anti Septic aktív betét fő előnye:

  • Kitűnő tisztító és fertőtlenítő tulajdonságok
  • Csökkenti a „barátságtalan” baktériumok elszaporodását
  • Lehetővé teszi a „barátságos” baktérium kolóniák fennmaradását
  • Gyengéden fertőtleníti a betétet és az intim tesztrészeket
  • Lecsökkenti a kellemetlen szagokat a betét aromás tartalmának neutralizálásával
  • Az aktív oxigén felszabadulásával hozzájárul az érintett textil felületek mechanikai tisztításához
  • Növeli a betét légáteresztő képességét